“Boşalan köyler yeniden dolacak”

“Boşalan köyler yeniden dolacak”

ABONE OL
17 Nisan 2023 14:10
“Boşalan köyler yeniden dolacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde, ilçe, belde ve köy gezilerini aralıksız sürdürüyor.

Seçim çalışmalarını partisinin diğer milletvekili adayları, il ve ilçe başkanları ile sürdüren CHP’li Ömer Fethi Gürer, köylerde yurttaşlarla bir araya gelip, onların sorunlarına kulak verdikten sonra şunları söyledi:

“AKP iktidarı döneminde tarım bitme noktasına geldi. Bir zamanlar köylerde, bağıyla, bahçesiyle, tarlasıyla, ahırıyla uğraşıp tarımsal üretime ciddi katkıda bulunan üreticilerimiz, AKP iktidarları döneminde tarımdan uzaklaştı ve çoğunluğu büyükşehirlere göç edip ekmeklerini oralarda kazanmak amacıyla, kendi köyünü, kasabasını terk etmek zorunda kaldı. AKP’nin köylüyü, çiftçiyi, üreticiyi görmezden gelmesi, onların sesini duymaması nedeniyle tarımsal alanda oluşan sorunlar, 14 Mayıs seçimlerinin ardından son bulacak. Türkiye tarımda hak ettiği noktaya, Millet İttifakının iktidarında erecek. AKP iktidarında boşalan köylere, geri dönüşü sağlayacağız.1 milyona yakın çiftçi toprağı tohumla buluşturmaktan vazgeçti. Tarım alanları daraldı. Girdi mali zirve yaptı. Tarlalar, bağlar bahçeler yeniden verimli kılacağız. Kendi kendine yeten ülke olacağız. Tarladan sofraya aracı vurgununu bitireceğiz. Üreten ürettiğinden zarar etmeyecek. Tüketen aracılar eliyle katlayan fiyatlar ile ezilmeyecek. Planlamaya önem vereceğiz. Mazotta vergileri kaldırıp, gübre ve Tohumda destekler vereceğiz. Üreten bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. Tarımda zorunlu olmadıkça ithalat kapıları kapatıp ülkemiz üreticisi ve çiftçisi ile kendi kendine yeter noktaya taşıyacağız.

Tarım Kredi Kooperatifleri’nin asli işlevine odaklanarak, gübre, tarım ilacı, tohum, yem gibi dışa bağımlı olduğumuz tarımsal girdilerin ülkemizde üretimine ve girdi fiyatlarında istikrarın sağlanmasına yönelik yatırımlar gerçekleştirmesini sağlayacağız. TARSİM’İ yeniden yapılandırarak hızlı ve güçlü bir tarımsal sigorta yapısı oluşturacağız. Tarımda çalışan kadın ve 30 yaş altındaki gençlere sosyal güvenlik prim desteği sağlayacağız.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP