“Adana’nın kazancı Adana’da kalmalı…”

“Adana’nın kazancı Adana’da kalmalı…”

ABONE OL
28 Nisan 2023 11:00
“Adana’nın kazancı Adana’da kalmalı…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana/ Olaynet– Ticaret Borsası Nisan Ayı Olağan Meclis toplantısında konuşan ATB Başkanı Şahin Bilgiç, Türkiye’nin pandemi sonrası yaşanan depremlerle ciddi anlamda sarsıldığını, kucaklaşarak toparlanma sürecine girildiğini söyledi. Bir ilde kazanılan paranın ödenen verginin de o ilde kalmasının gerekliliğine burgu yapan Bilgiç, şunları söyledi:

“İhracat, üretim yapılan illere katkı sağlamalı değer katmalıdır. Üretim merkezleri, fabrikaları Adana’da olup, şirket merkezi İstanbul’da olan firmalarımızın hem yaptıkları İhracatları, hem de Adana’mızdan kazandıklarının vergileri bu şehirde kalmalı, bu kadim şehrin eski günlerine dönmesi için katkı sağlamalıdır. Adananın kalkınması ve gelişmesi için de doğrusu budur. Bu konuda gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Bu olmuyorsa şirket merkezleri üretimlerinin ağırlıklı olduğu şehirlerde zorunlu olmalıdır.

Turfandalar her zaman kıymetli ürünlerdir. Üreticinin binbir zahmetle ürettiği ürünlerden para kazanması lazım. Patates hasadımız il olarak bölgemizde başlayarak Türkiye’nin tüm illerine gidiyor. Bölgemiz pamuktan zengin olan bölgedir. Adana, Çukurova yani bu bölge geçmişte bunun zenginliğini çok iyi yaşadı. Günümüzde pamuk ekimi azaldı ama ekiminin devam etmesi arzusundayız. Hem pamuk hem ikinci ürün soya ekiminin Çukurova’da arttırılması için 2023 yılı destek primlerinin önceden ilan edilerek tatmin edici rakamlar verilmesi şarttır. Aksi takdirde dışa bağımlılığımız giderek artacaktır. Biz bunu istemiyoruz. Bölgemizi iyi bilen bakanımıza seslenmek istiyorum; stratejik ürün olarak gördüğümüz pamuğun ve soyanın ekim alanlarının arttırılmasını sağlasın. Üretmek zorundayız, ürettiğimiz kadar güçlüyüz.”

v.z.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP