16 ilde Millet İttifakı ismi kullanılamayacak 

16 ilde Millet İttifakı ismi kullanılamayacak 

ABONE OL
20 Nisan 2023 14:39
16 ilde Millet İttifakı ismi kullanılamayacak 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milletvekili adayı olan bakanların istifa etmesine gerek olmadığına karar veren YSK, CHP ile İYİP’in tek başına liste çıkardığı 16 seçim bölgesindeki pusulalarda “Millet İttifak”’ isminin yer almamasını kararlaştırdı.

CHP ile İYİP, 16 ilde seçime “fermuar liste” yöntemiyle girme kararı almıştı. Dokuz ilde CHP adayı, yedi ilde ise İYİP adayı ilk sırada gösterildi.

Çorum, Düzce, Van, Batman, Bartın, Adıyaman, Çankırı, Amasya ve Hakkari’de sadece CHP logosu; Gümüşhane, Bayburt, Aksaray, Yozgat, Muş, Bitlis, Erzurum’da ise sadece İYİP logosu yer alacak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, YSK’nin kararını, “maç başladıktan sonra kuralı değiştirme” olarak niteledi.

Erkek, “Erdoğan ve Cumhur İttifakı’nda kaybetme korkusu o kadar büyümüş ki ‘ne yapabiliriz de acaba bu seçimi, bu maçı çevirebiliriz’ diye artık her yola başvuruyorlar. Yasal dayanağı olmayan bir karardır. Talimatla, telkinle alınmış bir karar. Hangi ilde ortak tek listeyle gireceğimize biz karar veririz, siz karar veremezsiniz. Size en güzel cevabı milletimiz 14 Mayıs’ta sandıkta verecek” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP