Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Enflasyonda en zorlu dönemi ardımızda bıraktık!”

Olaynet– Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Tüik’imn açıkladığı ocak

Olaynet– Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Tüik’imn açıkladığı ocak ayı enflasyonuna ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Nebati, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında “enflasyondaki düşüş eğilimi Ocak ayında da sürmüştür” derken şu sözlere yer verdi:

“Kasım ayında başlayan enflasyondaki düşüş eğilimi Ocak ayında da sürmüştür. Buna göre, Aralık ayında yüzde 64,27 seviyesinde gerçekleşen yıllık tüketici enflasyonu Ocak ayında yüzde 57,68 seviyesine gerilemiştir.

Mevcut veriler, enflasyonda en zorlu dönemi ardımızda bıraktığımızı, önümüzdeki ayların çok daha iyi olacağını işaret etmektedir.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümünü, yüksek enflasyon sorununu kalıcı bir şekilde çözen, küresel ticaretten daha fazla pay alan, geleceğe güvenle bakan, kaynaklarını en verimli şekilde kullanarak refahını hızla artıran, dinamik ve çok güçlü bir ülke olarak kutlayacağız.”