“Devletimiz elinden gelen gayreti gösteriyor!”

“Devletimiz elinden gelen gayreti gösteriyor!”

ABONE OL
24 Şubat 2023 12:15
“Devletimiz elinden gelen gayreti gösteriyor!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ADANA/ Olaynet– Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, yaptığı aylık değerlendirmede doğal yıkımların önlenemeyeceğini ama alınacak önlemlerle yitik sayısını en aza indirilebileceğini ileri sürdü.

Başkan Bilgiç, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız, yerel yönetimlerimiz, TOBB, oda borsalarımız, STK’larımız, gönüllü teşekküllerimiz, AFAD, Kızılay elinden geleni yapmıştır. Hepsine minnettarız.

Asıl yapılması gereken ilgili bakanlıkların, yerel yönetimlerin yeni düzenlemeler yapması ve bunlara tavizsiz uyulması sağlanmalıdır. Doğal afetleri engelleme şansı yoktur. Sadece sağlam tedbirler alınabilir. Yaşadığımız coğrafyada deprem ve doğal afet gerçeğini bilerek ve görerek yaşıyoruz.

Bireyler olarak da kurumlar olarak da hepimize büyük görevler düşmektedir. En önemli görev yanlışa göz yummamak, yanlış yapanların, konulan kurallara uymayanların yanına kar kalmayacak bir ülke haline gelmemiz gerekir.

Adanamızın içerisinde olduğu 11 ilimiz ekonomisiyle, tarımıyla, gıdasıyla büyük çapta Türkiye’yi besleyen illerdir.

Şu an devletimiz elinden gelen gayreti gösteriyor. OHAL ilan edildi. Buralardaki esnafımızın, üreticilerimizin, tacirimizin, çiftçimizin olumsuz etkilenmemesi için hızlı kararlar alınabiliyor.

Çarklar mutlaka dönmelidir. Deprem konusunda uzman olan kişiler ağızlarından çıkacak sözleri dikkatle seçmeli, insanları endişeye sevk edecek, psikolojileri bozacak sözlerden kaçınmalıdırlar.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP