Çukurova Belediyesi’nden psikososyal destek

Çukurova Belediyesi’nden psikososyal destek

ABONE OL
27 Şubat 2023 13:56
Çukurova Belediyesi’nden psikososyal destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ADANA/ Olaynet– Çukurova Belediyesi öğrenci yurtlarında kalan depremzede çocuklara psikososyal ekibiyle destek olmayı sürdürüyor. Türkiye’yi derinden sarsan yüzyılın deprem yıkımının yaralarını sarmak için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdüren, yurttaşların yaşamlarını normalleştirmek için çalışmalarını sürdüren Çukurova Belediyesi, psikolojik olarak olumsuz etkilenen çocuklara sosyalleşmelerini sağlamak, yaşanan olumsuz süreci atlatmaları için oyun ve terapilerle dokunuyor.

Çukurova Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Psikolojik İlk Yardım ile Psikososyal Destek ekibi, çocuklarla buluşarak hem onların eğlenceli saatler geçirmesini sağlıyor hem de rehabilite olmaları için yoğun çaba harcıyor. Yurtta konuk edilen Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Adanalı depremzede ailelerin çocuklarıyla bir araya gelen psikososyal destek ekibi, minik yüreklerde oluşan endişe ve korkuları dağıtmak için uğraşıyor. Oyunlar oynayan, boyama etkinlikleri düzenleyen belediye çalışanları, depremden psikolojik olarak olumsuz yönde etkilenen, sosyalleşmekte zorlanan çocuklarla yakından ilgileniyor.

Haftanın belirli günlerinde erkek- kız yurtlarında kalan ailelerle de buluşan Çukurova Belediyesi’nin psikososyal ekibi, depremzedelerle yakından ilgilenerek normalleşme sürecini hızlandırmak için uğraş veriyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP