DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


Eder yükseltene “gereği yapılacak” açıklaması…
  • OLAY NET
  • Ekonomi
  • Eder yükseltene “gereği yapılacak” açıklaması…

Eder yükseltene “gereği yapılacak” açıklaması…

ABONE OL
10 Ocak 2023 13:55
Eder yükseltene “gereği yapılacak” açıklaması…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– Geçtiğimiz hafta açıklanan orta gelirlilere yeni evim kampanyasının ardından konut ederlerinde belirgin biçimde yükseliş yaşandı. Kimi kentlerde yüzde on düzeyindeyken bazı yerlerde yüzde otuz-kırk oranındaki artış orta gelirliyi çıkmaza sürüklediği gibi, yeni kaygıları da birlikteliğinde getirdi.

Konu dün kabine toplantısı sonrasında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, soru üzerine, kontrollerin yapıldığını, risk analiz merkezlerinin tüm verilerimim ellerinde olduğunu, yanlış yapana gereğinin yapılacağının sözünü vererek şunları söyledi:

“Özellikle de enflasyondan dolayı fiyatların yükselmiş olması, konut fiyatlarının çok yükselmiş olması, rayiç bedellerle gerçek fiyatlar arasındaki marjı çok genişletti. Bu konuda da elimizde çok sağlam veriler var. Vatandaş dikkat etsin, satıcı da alıcı da dikkat etsin. Bu kangrenin de üstesinden gelecek çok ciddi bir çalışmamız var. Gerçek fiyatları rayiç fiyatlara dönüştürdüğünüz zaman belediyelerdeki gelir çok artacak ama vergiler çok yükseldiği için vatandaş rahatsız olacak.”

KURUM’DAN İKİNCİ EL KONUT KAMPANYASI AÇIKLAMASI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da, ikinci el konuta yönelik kampanya hazırlığına ilişkin, henüz somut bir çalışmanın olmadığını ancak zaman içerisinde de yapılabileceğini söyledi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP