Çocuklara robotik kodlama eğitimi…

Çocuklara robotik kodlama eğitimi…

ABONE OL
5 Ocak 2023 14:33
Çocuklara robotik kodlama eğitimi…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ADANA/ Olaynet– Çukurova Belediyesi eğitim anlayışında yeni ufuklar çizmeye devam ediyor. Tesisler Müdürlüğü, ilçede faaliyet gösteren Gülen Yüzler Semt Kreşlerinde başlattığı robotik kodlama eğitimleri hem çocuklardan hem de ailelerinden büyük ilgi görüyor

İlçedeki 9 semt kreşinde, 3 ila 5 yaş arasındaki çocuklara verilen robotik kodlama ve oyun eğitimleriyle geleceğe hazırlanıyor. Tiny adı verilen robota, programlar yükleyen ayrıca günlük yaşamda yapması gerekenleri kodlayan çocuklar, hayal dünyalarıyla analitik düşünceyi birleştirerek yaratıcılık yönlerini geliştiriyor. Algoritmalar oluşturan ve ortaya çıkan sorunları da çözmeye çalışan minik yazılımcı adayları, Çukurova Belediyesi’nin kreşlerinde hem çok eğleniyor hem de geleceğin teknolojik düşünme , uygulama dili olarak gösterilen robotik kodlama ile onun oyunlarıyla kendilerini keşfetmeleri, beceriler kazanmaları sağlanıyor.

Robotik kodlama becerisinin ve düşüncesinin önemini anlatan kurs öğretmeni Cansu Arguz Yakut, robotik kodlamanın geleceğin dünyasının yeni anlayışı ve çözüm mekanizmalarının temeli olduğunu söyleyerek, Türkiye’de çok az sayıda kreşlerde bu eğitimlerin verildiğinin altını çizdi ve bu örnek kreşlerden bazılarının da Çukurova Belediyesi’nin Gülen Yüzler Semt Kreşleri olduğunu söyledi.  Robotik Kodlamanın önce bir oyun gibi çocuklara sevdirildiğini, sonra da robot Tiny’e talimatlar ve planlamalar yükleyerek çocukların düşünme ve analitik zekâlarının geliştirmeye çalıştıklarını anlatan Yakut, bu yeni çağın eğitim modelini başarıyla uyguladıklarını, ülkenin geleceği olan çocuklara Başkan Soner Çetin’in talimatıyla en son teknolojik becerileri ve düşünceleri kazandırmaya çalıştıklarını söyledi.

Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin de değerlendirmesinde, eğitimde fırsat eşitliği ilkesinden yola çıkarak, Çukurovalı çocukları bilim ve teknoloji ile buluşturduklarını vurguladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP