Ulusal istenç Saraçhane’de buluştu…

Ulusal istenç Saraçhane’de buluştu…

ABONE OL
15 Aralık 2022 17:55
Ulusal istenç Saraçhane’de buluştu…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Anakent Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen siyasi yasak ve hapis cezası kararı sonrası Saraçhane’de düzenlenen etkinliğe altılı masadan siyasetçiler de katıldı.

10 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SARAÇHANE’DE

10 büyükşehir belediye başkanı, Saraçhane’deki etkinliğe katılım sağladı.

Başkanlar tek tek sahneye çıkarak halkı selamladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7ay hapis cezası ve siyasi yasak kararından ardından 6’lı masanın liderleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİP Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile Saadet Partisi Genel Başkanvekili Sabri Tekir, İBB Başkanlık binasının bulunduğu Saraçhane’de İmamoğlu’nun makam odasında bir araya geldi.

İMAMOĞLU KONUŞTU

İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

*Bu ülkeyi yönetenlerin sizinle ne alıp veremediği var? Sizden ne istiyor bu insanlar? 31 Mart’ta oyunuzu kullandınız, saymadılar. ‘Zarfa attığınız 4 oy pusulasından 3’i geçerli, Büyükşehir Belediyesi için kullandığınız oy ise geçersizdir’ dediler.  Sizin tertemiz, helal oyunuzu iptal ettiler, seçimi yenilediler.

*Siz bir kere değil, iki kere üst üste bir belediye başkanı seçtiniz. Onlar, sizin seçtiğiniz belediye başkanını görevden alıp hapsetmek için mahkemeden karar çıkarttılar. Üstelik, baktılar mahkemenin hakimi istedikleri gibi karar vermeyecek, onu sürüp başka bir hakim getirterek çıkarttılar bu kararı. Allah aşkına, bu ülkeyi yönetenlerin sizinle ne alıp veremedikleri var? Sizden ne istiyor bu insanlar?

*Kalabalıktan yükselen “hükümet istifa” sloganlarına İmamoğlu “Öyle kolay kaçmak yok onları gönderecek 6 siyasi partinin lideri burada” karşılığını verdi.

*Ben size söyleyeyim; bu ülkeyi yönetenler hasta, hem de ağır hasta. Bu ülkeyi yönetenlerin çok ağır bir alerji sorunu var. Milletin iradesine karşı alerjileri var bunların. Milli irade kendilerinden yana şekillenirse sorun yok. Ama başka türlü şekillenirse bunlarda alerji hastalığı başlıyor.

*Milli iradeyi geçersiz kılmak için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. Ne hukuk ne ahlak, ne din ne iman… Hiçbir şeyi gözleri görmüyor. Bugün burada bunca büyük bir kalabalığı harekete geçiren, ortak vicdandır. Hepimizi birleştiren haksızlığa, hem de apaçık haksızlığa, adaletsizliğe şahit olmaktır.

*Milyonlarca kişi harekete geçiyor demokrasi için ayağa kalkıyor.  Bu bir adalet refleksidir.  Bu rızanın kalktığının kanıtıdır. Bunlar açıkça vicdansızlığın olduğu, haksız yere milletin mağdur edildiği anlarda olur. Dün de oldu, şimdi de oluyor. Milletin iradesine alerjin varsa, seçim sonuçlarını hazmedemiyorsan, siyaset miyaset yapmayacaksın.

*16 milyon İstanbullu senin gözünde bir ve eşit değilse… 85 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını bir ve eşit görmüyorsan, “ben bu ülkeyi yönetiyorum” demeyeceksin. Çünkü sen bu ülkeyi yönetmiyorsun.  Sen, birtakım çıkar gruplarını, seçilmiş dernekleri, yakın aile vakıflarını, birtakım karanlık odakları yönetiyorsun. İstanbul’da bir israf düzeni kurdular ve sonsuza kadar sürsün istiyorlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP