“Herkes yargı kararına saygı duymalı”

“Herkes yargı kararına saygı duymalı”

ABONE OL
17 Aralık 2022 13:15
“Herkes yargı kararına saygı duymalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Anakent Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun hapis cezası ile siyaset yasağı kararına ilişkin iktidardan gelecek sözler merakla bekleniyordu.

İktidara yakın isimlerden en son Eski TBMM Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek değerlendirmesinde “mahkemede bu kadar uzun zaman geçtikten sonra ve üstelik bu kadar kritik bir eşikte karara bağlarsanız, verdiğiniz kararın hukukiliği de isabeti de inandırıcı olmaz. Ben de inandırıcı olduğuna inanmıyorum zaten” sözlerine yer vermişti.

Halktv yazarı İsmail Saymaz, konunun Türkmenistan’dan dönüşü sırasında uçakta gazetecilerin Erdoğan’a sorulduğunu ancak yanıtın sansürlendiğini belirtti. Saymaz yazısında şu sözlere yer verdi:

“Ekrem İmamoğlu Davası’nın sonuçlandığı gün Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan’dan Türkiye’ye dönmekteydi.

Uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı.

Ancak yayınlanan haberde İmamoğlu Davası’na ilişkin yorum yapmadığı görülüyordu.

Bu durum dikkatlerden kaçmadı.

Acaba Cumhurbaşkanına sorulmamış mıydı?

Hayır, sorulmuştu!

Hem de mahkeme sonuçlanmadan önce…

Erdoğan, bu soru üzerine “Herkes yargı kararına saygı duymalı” diye yanıt verdi. İddiaya göre, daha sert cümleler de kurdu. Uçaktaki basın mensupları bu açıklamayı bağlı bulundukları gazete ve televizyonlara geçti.

Ancak İletişim Başkanlığı, bu metinden İmamoğlu sorusunu ve yanıtını çıkardı. Haliyle kamuoyu Erdoğan’ın yanıtını öğrenemedi.”

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP