DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


Gübre ve mazot desteğinde karmaşa…

Gübre ve mazot desteğinde karmaşa…

ABONE OL
9 Kasım 2022 13:40
Gübre ve mazot desteğinde karmaşa…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Melis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, gübre ve mazot desteğinde bu yıl farklı bir uygulamaya geçilerek, destek ödemelerinin Ziraat Bankası hesabına yatırılması ile çiftçinin bu parayı nakit olarak çekememesinin neden olduğu çıkmazları anlattı.

Cumhurbaşkanı kararıyla çiftçiye hububat için yapılan gübre ve mazot desteğinin nakit verilmeyip çiftçilere ait Ziraat Bankası kartlarına aktarılacağının açıklandığını anımsatan Gürer, açıklamasında şunları söyledi:

“Çiftçi, mevcut kartlarına bunu tanımlamak için ya bankaya kendi müracaat edecek ya da internet bankacılığından bu işlemi yapacak. Çiftçi nakit olarak para çekemeyecek sadece gübre ve mazot alımında bunu kullanabilecek. Çiftçi bu düzenlemeyle mağdur olmuştur.

Uygulamanın geç yapılması, ekim süreci gübre fiyatı artıyor diye alıp ödeme yapan çiftçiyi sıkıntıya sokmuştur. Petrolcüye, gübreciye komisyon vermeyen çiftçi mahkûm edilmektedir. Mobil bankacılığını kullanarak almak isteyen çiftçiler, sistemin onaylamamasıyla kara listede olan çiftçinin zora düşmesine neden olmuştur.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP