İlhan KARAÇAY
Varşova’da yapılan Dünya Dans Şampiyonası’na, Türkiye Dans Sporları Federasyonu adına katılan 86 dansçımız, 16 Altın, 17 Gümüş ve 13 Bronz madalya kazanarak, İtalya’nın ardından ikinci oldular.
Yarışmaya yurt dışından Türkiye adına katılan Taner Tabak bir dalda Dünya şampiyonu olurken, bir başka dalda da Dünya üçüncüsü oldu. Hollanda’da yaşayan Taner Tabak’ı üstte ve altta görüyorsunuz.
Uzaklardan takip ettiğim şampiyonaya, adlarını öğrenebildiğim şu dansçılar katıldılar:
Bora Güldemir, Yiğit Alp Işındere, Coşkun Caner ErdilNersev Ege, Okay Bekir Baran, Yalçın Eyüp Yiğit, Alp Alperen, Hürcan Bora, Mustafa Tura, Melik Bal, Emek Yeter, Büşra Yeter, Efe Yetiştiren, Emre Şen, Kaan Alpsakallı, Elis Sermaye, Simay Atamtürk, Beren Barlasoğlu, Karel Biran ve Taner Tabak.
Antrenörleri Metehan Güneş, Uğur Demircioğlu ve Buğra Batuhan Siperoğlu yönetiminde şampiyonaya hazırlanan 86 yarışmacıdan 46’sının, altın, gümüş ve bronz madalya kazanmaları ve İtalya’nın ardından Dünya İkincisi olmaları takdirle karşılandı.
Şemada şampiyonada ülkelerin kazandığı madalya durumunu görüyorsunuz
Şampiyonaya katılan genç kızımız Simay Atamtürk göz kamaştırdı
İstiklal marşımızı, ay yıldızlı bayrağımız ve kazandıkları kupalar eşliğinde 46 kez okutan sporcularımızdan bazılarının isimleri ve durumları altta:
🥇 Emek & Büşra Yeter: Salsa Duo Dünya Şampiyonu
🥇 Emek Yeter: Salsa Solo Dünya Şampiyonu
🥈 Büşra Yeter: Salsa Solo Dünya İkincisi
🏅 Emre Şen: Salsa Solo Dünya dördüncüsü
🥇 Ege Şen: Salsa Solo Dünya Gençler Şampiyonu
🥈 Ege Şen: Caribbean Solo Dünya Gençler ikincisi
🥉 Kaan Alpsakallı: Salsa Solo Dünya Gençler üçüncüsü
🥉 Kaan Alpsakallı Caribbean Solo Dünya Gençler üçüncüsü
🏅 Emre Şen: Caribbean Solo Dünya üçüncüsü
🥉 Taner Tabak: Salsa Solo Dünya Şampiyonu
🥈 Taner Tabak: Bachata Solo Dünya ikincisi
Yarışmada çift olarak Salsa Duo dalında Dünya birincisi olan Büşra Yeter ve Emek Yeter, birey olarak da madalya aldılar. Emek Yeter Salsa Solo’da Dünya Şampiyonu olurken, Büşra Yeter de Salsa Solo’da Dünya ikincisi oldu.
Genç dansçımız Kaan Aksakallı, Salsa Solo ve Caribbean Solo dallarında Dünya üçüncülüğü kupalarını aldı.
Dansçılarımız, İstiklal marşımızı ve ay yıldızlı bayrağımızı 46 kez sergilediler
Dans Sporları 2001 yılında Jimnastik Federasyonunun çatısı altında branş olarak yerini aldı.
2006 yılında Jimnastik Federasyonu’ndan ayrılarak Genel Müdürlük çatısı altında Türkiye Dans Sporları Federasyonu olarak faaliyetlerine devam etti. 2007 yılında yapılan Genel Kurulda alınan kararlarla Dünya Dans Sporları Federasyonu’nun çatısı altında toplanan diğer toplum danslarının tamını kendi çatısına aldı. Bu kararlar doğrultusunda Federasyonun yeni ismi Türkiye Dans Sporları Federasyonu oldu ve bağımsız federasyon olarak varlığını devam etmektedir.
Üyeliğimizin bulunduğu Dünya Dans Sporları Federasyonunun (WDSF) gelişimi ise, 1935 yılında Çek Cumhuriyeti’nin Prag kentinde, Uluslararası Amatör Dans Federasyonu (FIDA) olarak kuruldu. 1956 yılında bu isimle yaygınlaşmaya başladı. 1957 yılında Almanya’nın Wiesbaden kentinde, Uluslararası Amatör Dansçılar Konseyi’ (ICAD)’ın altında Uluslararası Dans Sporları Federasyonu (IDSF) ismi ile kuruldu. 1960 yılında ICAD ismi değişerek IDSF oldu. 1992 yılında IDSF, Uluslararası Spor Federasyonları Genel Birliği’nin bir üyesi olmaya başladı. 1995 yılında İsviçre’nin Lozan kentinde bulunan Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC)’nin 106’ncı oturumunda, IDSF ve Dans Sporları tam tanınmayı garantiledi. Daha sonra IDSF, Uluslararası Spor Federasyonlarını tanıyan Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) derneğinin üyesi oldu. IDSF Dans televizyon yayının üretimi ve dünya çapında dağıtımı için Uluslararası Yönetim Grubu IMG ile temsilcilik anlaşması yaptı. Dünya oyunlarının dans sporları galaları IWGA ve IOC’nin himayesinde düzenlenmeye başlandı. 2001 yılında IDSF Anti-Doping Komisyonu’nu kurdu ve Dünya Anti-Doping Kodlarını onayladı. 2003 yılında IDSF Latin Grand Slam ve standart serilerini oluşturdu. 2004 yılında Uluslararası Dans Organizasyonları (IDO), IDSF’e katıldı. 2006 yılında IDSF Sporcu Komisyonu ve bir disiplin kurulu kuruldu. 2007 yılında IDSF Barselona’da düzenlenen yıllık genel kurulunda kurulmasının altın yıldönümünü kutladı. Avrupa Yayın Birliği ile birlikte Eurovision dans yarışmasını başlattı. Yine aynı yıl IDSF, profesyonel sporcuların kendi organizasyonlarını yapmaları için yardımcı oldu. Uluslararası Profesyonel Dans Sporları konseyi ve Anti-Doping kodu yarışmalar, kurallar ve uyum ile ilgili tüm konularda onunla işbirliği yaptı. 2008 yılında IDSF 2012 Vision programının uygulanmasına başladı. 2009 yılında IDSF Vision 2012 çalışma grubu ilk toplantısını yaptı. Aynı yıl Tavan’daki 2009 Dünya Oyunları Dans Sporları yarışmalarında mevcut bütün rekorları kırdı. IDSF spor ve sanat çalışma başlığı altında sanatsal spor oyunları için ilk planları ve spor sözleşmesi hazırladı. 2010 yılında kendisine üye olan bütün federasyonları, profesyonel sporcuların kendi rekabet yapıları içinde yarışmaları için turnuva organize etme çağrısında bulundu. Aynı yıl Çin’de dans sporları galası içinde Asya Oyunları düzenlendi. 2011 yılında Lüksenburg’ta yapılan Yıllık Genel Kurulunda adının Dünya Dans Sporları Federasyonu (WDSF) olması ile ilgili kararı kabul edildi. (Alıntı)
YEREL HABER
15 dakika önceEKONOMİ
1 gün önceYAZARLAR
1 gün önceYAZARLAR
1 gün önceYAZARLAR
1 gün önceYAZARLAR
2 gün önceYAZARLAR
2 gün önce