Yeni Anayasa, yeni Meclisin işi…

Yeni Anayasa, yeni Meclisin işi…

ABONE OL
6 Ekim 2022 14:53
Yeni Anayasa, yeni Meclisin işi…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

OLAYNET– CHP’nin başörtüsü için sunduğu yasa önerisine anayasa değişikliği istemiyle yanıt  veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’den yanıt geldi.

CHP’li Özel, sosyal medya hesabından Erdoğan’a verdiği yanıtta şu sözleri kullandı:

“Meclis’e sunduğumuz kanun teklifimiz AKP’de rahatsızlık yarattı. Desteklememek için Anayasa değişikliği önerip başka değişiklikler için fırsat kolluyorlar. Her gün anayasayı çiğneyen bir anlayışla anayasa değiştirecek halimiz yok. Yeni Anayasa, yeni Meclisin işi olacak!”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Meclis’e sundukları yasa önerine destek istediği sosyal medya açıklamasında şunları söylemişti:

“Başörtülü kadınların hak ve özgürlüklerine kavuşması için önerdiğimiz bu kanuni zırhı sen destekle Erdoğan; eğer arkasında yine kurnaz bir ajanda çıkmazsa tabii ki Alevi vatandaşlarımız dahil, hak ve özgürlükler konusunda getireceğiniz öneriye her türlü desteği vermeye hazırız.

Bu kullandığın zehirli dili de artık bırak, çok çirkin bir üslubun var. Türkiye için iyi bir şey yapmaya çalışıyoruz. Senin yasakçı zihniyetine rağmen, özgürlükler getirmeye çalışıyoruz.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP