Yaşamını yitirenlerin sayısı artıyor!

Yaşamını yitirenlerin sayısı artıyor!

ABONE OL
15 Ekim 2022 12:38
Yaşamını yitirenlerin sayısı artıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bartın- Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu bağlı maden ocağında patlama oluşmasının ardından olay yerine AFAD, itfaiye ile çok sayıda sağlık ekibi ulaştırıldı. AFAD, patlamanın trafo kaynaklı olduğunu açıklamış olsa da sonra paylaşımını sosyal medyadan sildi. Enerji Bakanı Fatih Dönmez, ilk belirlemelere göre facianın grizu patlaması nedeniyle gerçekleştiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Sabah 07.30 itibariyle 26 şehidimizin ardından 14 şehidimize daha ulaştık. yani 40 şehidimize ulaştık. 110 madencimizden 58’i de kimi kendi imkanlarıyla kimi de arama çalışmaları sonucunda kurtarılmıştır. 1 madencimizin hakkında da belirsizlik devam ediyor” diye konuştu. Soylu yaralanan 11 maden işçisinin hastanede tedavi altında olduğunu bildirdi.

Bartın Valiliği’nden yapılan açıklama şöyle:

Amasra Taşkömürü İşletme Müessesinde saat 18.15 sıralarında -300 kotunda henüz nedeni belli olmayan kısmi bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine tüm ekiplerimiz seferber edilerek gerekli çalışmalara başlanmıştır.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Bartın’daki patlama sebebiyle can kayıplarımızın sayısı 28’e ulaştı. İstanbul’da 6, Bartın’da 5 olmak üzere toplam 11 hastamızın tedavisi için gereken her şey yapılıyor” sözlerine yer verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Patlamadan sonra sağ çıkan ve kurtarılan 58 madencimiz, şu anda aşağıda değerlendirdiğimiz, kurtarılmaya çalışılan 15 madencimiz var.” dedi.

Patlama bölgesinden açıklamada bulunan Soylu, yaşamını yitirenlerin isimlerini açıkladı şöyle:

Ali Doğru, Aziz Köse, Berkay Pınarcıoğlu, Emre Kaval, Enes Aydın, Ercan Akdeniz, Fikret Kansız, Gökhan Mercan, Murat Ergin, Rahman Özçelik, Ramazan Özer, Selçuk Aymaz, Serkan Lakaş, Şuayip Okul, Yener Saygın, Mehmet Kara, Rasim Bulut, Sabi Akdere, Murat Özsan, Sedat Kahraman, Suat Demirkıran, Yasin Çelik, Gürdal Selenli, Orhan Altun, Emrah Kaya, Rıdvan Acet

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP