CHP’li Gürer’den “sansür” tepkisi!

CHP’li Gürer’den “sansür” tepkisi!

ABONE OL
13 Ekim 2022 14:07
CHP’li Gürer’den “sansür” tepkisi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

OLAYNET– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda söz olarak TBMM’de görüşülmekte olan Basın Yasası Önerisi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulunurken tepki gösterdi.

CHP Milletvekili Gürer, yapılacak düzenlemeyle toplumun daha gerçek bilgilere erişiminin önünün kesileceğini ileri sürdü.

Siyasi iktidarın elindeki olanaklarla RTÜK’le, Basın İlan Kurumuyla ya da mahkemelerle esasında suç sayılan ya da yalan olan her haberin düzeltilmesi ya da ceza verilmesinin mümkün olduğuna işaret eden Gürer, bu tür olanaklar varken, sosyal medya üzerindeki paylaşımların cezalandırılacak olmasının düşündürücü olduğunu vurguladı.

Basın Yasası Önerisi’nin, tamamen sosyal medya üzerinden paylaşımların önünü keserek, daha geniş kitlelerin gerçeğe erişiminin önüne geçmek amacıyla düzenlendiğini belirten Gürer, “ Böyle bir yasa teklifini kabul etmek olası değildir, kamuoyunun doğru bilgiye ermesi de engellerin ortadan kalkmasıyla olur. Demokraside özgürlükleri sınırlamak geleceği karartmaktır” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP