Besicilik can çekiyor!

Besicilik can çekiyor!

ABONE OL
9 Ekim 2022 15:11
Besicilik can çekiyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

OLAYNET– CHP Niğde Milletvekili Ömer Fetih Gürer, Niğde merkezde bulunan Amas bölgesinde besi çiftliği lan üreticilerle biraraya geldi, sorunlarını dinledi.

CHP’li Gürer, yem fiyatlarındaki artış nedeniyle hayvanlara yem vermekte zorlanan, süt üreticilerinin kaygılandıran sorunlarını dinlemesinin ardından şunları söyledi:

“Konseyde siyasi iktidarı ve sanayiciler çoğunlukta, süt üreticileri ise azınlıkta. Bu konseyin aldığı tavsiye kararı ne yazık ki süt üreticisini düşünen bir karar değil. Alanda sorun var. Enflasyon artıyor, ama çiftçinin üreticinin ürettiği sütü artırmıyorlar. Raftaki sütün ve sütten mamul ürünlerin fiyatı artıyor. Marketlerde çiğ sütün fiyatı, üreticiden çıkış fiyatının 4-5 katını buluyor. Peynir almış başını gidiyor. Fakir fukara, garip guraba süt ürünlerine erişemiyor. Üretici ‘ yem ucuzlasın. Girdi maliyetleri azalsın, etin fiyatı 30 liraya sütün fiyatı 1 liraya düşsün’ diyor. Üretici de kendisini vatandaşın yanında hissediyor.

Hayvancılık yem fiyatlarındaki artış ve diğer girdi maliyetlerinin yarattığı sorunlardan dolayı sıkıntılı bir döneme girdi ülkemizde. Gittiğimiz köylerde ahırlar boyalıyor, süt inekleri bile kesime gidiyor. Üretici sorunlarını anlatıyor biz de gündeme getiriyoruz ama şu ana kadar ciddi bir çözüm gelmedi.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP