Bartın’a gitmek isteyen Soma avukatına engel!

Bartın’a gitmek isteyen Soma avukatına engel!

ABONE OL
15 Ekim 2022 14:53
Bartın’a gitmek isteyen Soma avukatına engel!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bartın Amasra’da maden katliamının yaşandığı bölgede inceleme yapmak için Ankara’dan yola çıkan Soma maden faciası davasının avukatı ile Halkevleri Hukuk Sekreteri Sercan Aran, Ankara çıkışında polis tarafından durdurulduğu öğrenildi.

Tele1‘de yayınlanan habere göre, Sercan Aran, önce Bartın Valiliği’nin kendilerine izin vermeyeceği söylenerek geri dönmelerinin istendiğini; daha sonra da cam filmleri gerekçe gösterilerek araçlarının bağlanmaya çalışıldığını belirtti.

Aran, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bartın’da yaşanan maden faciasıyla alakalı yerinde inceleme ve tespitlerde bulunmak için bu sabah Ankara’dan Halkevleri Genel Başkanımız Nebiye Merttürk ve oluşturduğumuz heyetle birlikte Bartın’a doğru harekete geçtik. Ancak Ankara’da İstanbul yolunda Susuz semtinde durdurulduk. Öncelikle GBT sorgulaması yapılacağı söylendi. Sonrasında sistemin olmadığı söylendi. Bir saat on beş dakika kadar GBT için bekledik. Akabinde güvenlik şube polisleri geldi ve Bartın’a gidip gitmediğimizi sordular. Biz de Bartın’a gittiğimizi ve incelemelerde bulunacağımızı söyledik. Bartın Valiliği’nin buna müsaade etmeyeceğini söylediler. Biz de seyahat özgürlüğümüzün olduğunu ve buna kimsenin karışamayacağını, kısıtlama varsa eğer bunu gittiğimizde göreceğimizi, Bartın Valiliği’nin bize bununla ilgili bir karar tebliğ etmesi gerektiğini söyledik. Bekleyin dediler, GBT sistemi gelsin gerekirse göndereceklerini söylediler. Geri dönmemiz gerektiğini teklif ettiler. Geri dönerseniz kimliklerinizi verip sizi göndeririz dediler. Ancak bunların hiçbirini gerçekleştirmediler.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP