“Yönetenler gaflet, delalet, hıyanet içindeydi!’’ 
  • OLAY NET
  • Gündem
  • “Yönetenler gaflet, delalet, hıyanet içindeydi!’’ 

“Yönetenler gaflet, delalet, hıyanet içindeydi!’’ 

ABONE OL
10 Eylül 2022 15:39
“Yönetenler gaflet, delalet, hıyanet içindeydi!’’ 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir Anakent Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü törenlerinde yaptığı Söylev’den alıntıladığı  ”100 yıl önce bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi sözlerine AKP ile MHP’den tepki geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “741. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri” için yayımladığı mesajında, Soyer’in ”100 yıl önce bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi” sözlerini ”Cehalet” olarak değerlendirirken şunları söyledi:

‘Vatan topraklarına kanlı çizmeleriyle basanlara tek kelime edemeyen bugünün işbirlikçi siyasetçilerinin, tarihimizi düşman gözüyle yorumlaması tedavisi imkansız devşirme hastalığıdır. Ecdadımıza karşı ihanet suçu işlemeleri fıtratlarının gereğidir.’

AKP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, Tunç Soyer’in açıklamasına gösterdiği tepkisinde “Bütün siyasi misyonu Cumhuriyet’imiz ile Osmanlı Devleti’mizi kavga ettirme üzerine kurulmuş olanlar var. Cumhuriyet’imize sahip çıkmak için tarihimizin büyük köklerinden Osmanlı Devleti ile kavga etmek milletimizin kimliğine saldırıdır. Cumhuriyet de bizim, Osmanlı Devleti de” sözlerini kullandı.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP