“Türkan” hasadına sanatçı da katıldı! 

“Türkan” hasadına sanatçı da katıldı! 

ABONE OL
29 Eylül 2022 17:33
“Türkan” hasadına sanatçı da katıldı! 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

OLAYNET/ Adana- Anakent Belediyesi, Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Atlas Tohumculuk ile pamuk ıslahçılarının iş birliği ile 12 yıllık AR-GE çalışmaları sonucunda tescil edilen yeni; yerli/ ulusal pamuk çeşidi Türkan’ın tanıtımı ile hasadı yapıldı.

Tarsus’un Çiçekli Köyü’nde gerçekleştirilen Tarla Günü etkinliğine sinema sanatçı Türkan Şoray, Anakent Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ile eşi Nuray Karalar, Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Abdullah Çil, üreticiler, konuklar, bürokratlar, tarım işçileri ve bölge halkı katıldı.

 

kendisine hediye edilen yazmayı boynuna takan Türkan Şoray, “Çukurova denilince pamuk akla gelir. Pamuk, Çukurova’nın altınıdır, en büyük değeridir. Pamuk çeşidine adımın verilmesi beni son derece onurlandırdı. Bu onuru hayatım boyunca taşıyacağım. Hayatımın en güzel anlarından birini yaşamama sebep oldunuz. Bunu hiç unutmayacağım. Pamuğun Sultanı olmak çok güzel bir şey” dedi.

Başkan Zeydan Karalar da “Türkan Şoray çok iyi bir sanatçı olduğu kadar, kalbi de çok güzel bir insan. Bu özellikleri de onu çok değerli yapıyor. Aramızda olması bizim için büyük onur. Kendisine bütün kalbimle teşekkür ediyorum. Çocukken ailecek pamuk toplamaya giderdik. Annem çok çalışır, herkesten çok pamuk toplardı. Hayatımın ilk hatıraları, aklımda kalan ilk görüntüler bunlardır” diye konuştu.

Anakent Daire Başkanı Pamuk Islahçısı Ziraat Yüksek Mühendisi Ayten Dolançay, Türkiye’de kadınlar en çok tarım sektöründe kayıt dışı çalıştığını belirterek şunları söyledi: “Gerçekleştirmekte olduğumuz bu tarla gününde, tarımda, özelinde ise pamukta; hasattan, çırçırlama, tekstil ve konfeksiyon sektörlerinde yoğun emekleri olan kadın işçilerle, pamuk çeşidine ismini verdiğimiz Yeşilçam’ın Sultan’ı Türkan Şoray’ı buluşturuyoruz. Yurt dışında pamuk çeşitlerine kraliçelerin adı veriliyor. Biz Sultan Türkan Şoray’ın ismini verdik” dedi.

Enstitü Müdürü Abdullah Çil ise 1924’ten bu yana faaliyet gösteren enstitünün Türkiye ekonomisine çok katkı sağladığını ifade ederek, “Biz aslında ülkeyi doyuruyoruz. Çok iş yapıyoruz. Yerli ve milli çeşitlerin çoğaltılması ve güçlendirilmesi çok önemli. Ülkemizin tarım alanında daha da güçlenmesi için yerli ve milli tohumlarımızın ıslah çalışmalarına devam ediyoruz” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP