“Sığınmacılar hepimiz için endişe verici…”

“Sığınmacılar hepimiz için endişe verici…”

ABONE OL
16 Eylül 2022 12:04
“Sığınmacılar hepimiz için endişe verici…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

OLAYNET– CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Genel Merkez’in görevlendirmesiyle CHP Yerel Yönetimler Heyeti’ni temsilen Bolu Belediyesi yeni İtfaiye Müdürlüğü binasının açılış törenine katıldı. İYİP Genel Başkanı Meral Akşener’in de katıldığı açılışta konuşan Bulut, bütün CHP’li belediyeleri gezdiklerini, belediyelere iktidarın yaptığı haksızlıkları adaletsizlikleri, yakından görme olanağı bulduklarını söyledi.

CHP’li Bulut, açıklamasında şunları söyledi:

“Sandıkta yenilmelerine rağmen belediyelerimize baskılarını sürdürdüler. İller Bankası’ndan belediyelerimize verilen krediler kesildi. Türkiye Belediyeler Birliği’nin bütçesinin yüzde 50’den fazlası bizim belediyelerimizden kesilen paylarla sağlanmasına rağmen bütçenin tamamına yakını Cumhur İttifakı belediyelerine aktarılıyor. İçişleri Bakanı, belediyelerimize her gün baskınlar düzenliyor, ağıza alınmayacak iftiralarda bulunuyor. Bu saldırıların hepsinden alnımız ak çıkıyoruz. Belediyelerimiz, normal hizmetlerin dışında yoksula, ihtiyaç sahibine yardımlar yapıyor.

Sığınmacılar hepimiz için endişe verici. Ekonomiyi bir yana bırakırsak toplumun yapısını da bozuyorlar. Kadınlı-erkekli gidilen yerler nargile kafelere döndü. Kadınlar o mekanlara giremez hale geldi. CHP olarak mültecilere karşı değiliz, sığınmacı yaratan politikalara karşıyız. Güle oynaya sığınmacıları kendi ülkelerine göndereceğiz. Biz kendi ülkemizde kendi insanlarımıza yetmeye çalışacağız”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP