Altın Koza Onur Ödülleri verildi

Altın Koza Onur Ödülleri verildi

ABONE OL
17 Eylül 2022 11:12
Altın Koza Onur Ödülleri verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

OLAYNET/ Adana- Meltem Cumbul’un sunumuyla gerçekleşen 29. Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nin Onur Ödülleri Töreni’nde ödüller Hale Soygazi ile Müjdat Gezen’e verildi.

‘’Müjdat Gezen Ve Hale Soygazi Eşsiz Sanatçılarımız’’

Törende açılış konuşmasını yapan Adana Anakent Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Hepinizi Adana’da görmüş olmaktan dolayı çok mutluyum. Bize verdiğiniz değerden ötürü çok teşekkür ediyorum. Bugün çok önemli iki sanatçımıza Müjdat Gezen’e ve Hale Soygazi’ye Onur ödüllerimizi vereceğiz. Onlara sinemaya sağladıkları eşsiz katkıdan dolayı hem saygılarımı sunuyorum, kendilerini  tebrik ediyorum” dedi.

Hale Soygazi ödülünü Zeydan Karalar ile Cahit Berkay’ın elinden aldı

Türk Sineması’nın usta ismi Hale Soygazi’ye ödülünü, Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Halil Ergün verdi. Hale Soygazi konuşmasında ‘’Bu gemiyi buraya getiren emekçilere şükran borçluyuz. Söylenecek o kadar çok şey var ki. Bu ödülü demokrasiye, özgürlüğe, eşitliğe, adalete adıyorum’’ dedi.

Festivalde Onur Ödülü’nü alan sanatçı Müjdat Gezen ise, sağlık nedenlerinden dolayı geceye katılamadı. Usta ismin ödülünü, Erkan Kolçak Köstendil, Festival Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar ve Cahit Berkay’ın elinden aldı. Müjdat Gezen gönderdiği görüntülü mesajda ‘’Bu sene ödülümü alamadım ancak en kısa zamanda Adana’yı ziyaret edeceğim’’  dedi.

Geceye, sanat dünyasından pek çok isim katıldı.  Ödül töreni Fahir Atakoğlu ile konuk şarkıcı Sena Şener’in konseriyle sona erdi.

‘’Ela ile Hilmi ve Ali’’nin ve ‘’Çilingir Sofrası’’nın Galaları Gerçekleşti

Yönetmenliğini Ziya Demirel’in üstlendiği  “Ela ile Hilmi ve Ali”nin gösterimi, Esas 01 Burda AVM PGM’de yapıldı. Film sonrası, Esin Küçüktepepınar moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide, filmin senaristi ve yönetmeni Ziya Demirel, filmin ortak senaristi Nazlı Elif Duru, oyuncular Ece Yüksel, Denizhan Akbaba, Ozan Çelik ve filmin kurgucusu Selda Taşkın soruları yamıtladı.

Çilingir Sofrası’nın gösterimini ardından, Okan Arpaç moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşisine ise filmin yönetmeni ve senaristi Ali Kemal Güven, oyuncuları Barış Gönenen, Ecrin Bolkar, Adnan Devran,  görüntü yönetmeni Engin Özkaya, sanat yönetmeni Betül Erişir, kurgucusu Selda Taşkın, yapımcılar Seda Özkaraca  ve Metin Kıcır katıldı.

Festival kapsamında ayrıca, Tayfun Pirselimoğlu’nun ‘’Ben O Değilim’’ filminin gösteriminin ardından Ercan Kesal, psikolog Yavuz Erten ile ‘’Bir Filmin Psikoanalitik Yorumu’’ söyleşisiyle izleyicilerle buluştu.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP