KYK için gözler kabine toplantısında…

KYK için gözler kabine toplantısında…

ABONE OL
31 Temmuz 2022 10:56
KYK için gözler kabine toplantısında…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Üniversite öğrencilerinin, öğrenim sürecinde aldıkları kredinin bir işe girmeden ödenmesinin istenmesi nedeniyle hem öğrenciler, hem de aileleri zorluk yaşıyor. Bir de kredilerin üzerine geçen yılların faizi eklendiğinde, alınan kredinin üç- dört yatına çıkan borçlar kaygıyı daha da artırıyor.

Hem öğrencilerin, hem de ailelerinin yaşadığı bu kaygıyı çözmek amacıyla, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Gençlere sesleniyorum, faizli KYK borçlarını ödemeyin” açıklaması, iktidarı düşündürmüş olmalı ki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün yaptığı açıklamasında “Faizin düşmanı biziz. İlk kabine toplantımızda bu konuyla ilgili açıklamamızı yapacağız. Biz gençlerimizi faize kurban etmeyiz. Hatta enflasyona kurban etmeyiz. Biz çalışmamızı yapıyoruz, kabine toplantımızdan sonra açıklamamızı yapacağız” sözlerine yer verince, gözler yarın yapılacak olan kabine toplantısına çevrildi.

Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun, Kılıçdaroğlu’nun “faiz” sözlerine tepki göstererek “Biliyorsunuz, 351 sayılı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanunu var. Yurt içi üretici fiyat endeksi, bu işin kanununda yer alan bir konu. Özellikle bir faiz uygulaması değil, ana muhalefet partisi liderinin ifadesiyle, bir faiz uygulaması değil. Önce bunun altını çizmek lazım. Bununla ilgili çalışmalarımız hazır. İlk kabine toplantısı sonrası Sayın Cumhurbaşkanı’mız etraflıca bu konuyu gençlerimizle ve kamuoyuyla paylaşacak” demesi kafaları karıştırdı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP