“Sandıkları patlatarak geleceğiz…”

ABONE OL
11 Haziran 2022 17:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van Beşyol Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının öne çıkanları şöyle:

“Bugün 1.5 yılı aşkın aranın ardından tekrar Van’da bulunmaktan sizlerle hasret gidermekten büyük memnuniyet duyuyorum. Van’a her gelişimizde sevgi, coşku, kadirşinaslıkla bizi bağrına basan tüm kardeşlerime şükranlarımız sunuyorum. Van bizi bilir, biz de Van’ı biliriz

Şu canım şehrin, 25 yıl önceki, 30 yıl önceki, 40 yıl önceki haliyle bugünü bir karşılaştırsınlar. Aklı, vicdanı, ahlakı olan herkes aradaki farkın, 20 yıllık değil, asırlık olduğunu kabul edecektir. Biz hep somut icraatla konuşuruz. Son 20 yılda Van’a 38 milyar liralık yatırım yaptık. Bunlar kamu yatırımı.

Aklı, vicdanı olan herkes bu mukayesenin ardından aradaki farkın 20 yıllık değil, asırlık olduğunu kabul edecektir. Bizim kuru lafla, istismarla, yalanla, iftirayla işimiz olmaz. Biz somut rakamla konuşuruz. Van’a son 20 yılda 38 milyar liralık yatırım yaptık. Bunlar kamu yatırımı.

Bu bütçeyle eğitimde 9 bin 682 yeni derslik inşa ettik. 8 bin 279 kapasiteli yüksek öğrenim yurtları açtık. 54 spor tesisi inşa ettik. Aç açık bırakmamak için elimizden geleni yaptık. 19 hastane, 103 adet sağlık tesisi inşa ettik. 2011 yılındaki deprem sonrası 25 bin konut, kamu binası, okul, cami, sosyal tesis inşa ederek sahiplerine teslim ettik.

Van depreminin gecesinde Erdoğan buradaydı. HADEP neredeydi, ben Kürdüm diyenler neredeydi. Benim için Kürt ve Türk kardeşlerim arasında fark yok. Yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Ayrım yapmayız. Bugün, dün yapmadık, yarın da yapmayız.

Bu arada 400 dükkan, 48 işyerini tamamlayarak hak sahiplerine teslim ettik. Van Gölü’müz adaları, koyları, sahilleri mavi ve turkuaz rengiyle tüm dünyayı kendisine hayran bırakıyor. Van Gölü demiyoruz, Van Denizi diyoruz. Bu güzelliği Van Denizi’ni koruyarak daha da geliştirmek için çok kapsamlı projeyi hayata geçiriyoruz. Atık su arıtma tesislerini iyileştirip yenilerini yapıyoruz. Biyolojik atık su arıtma tesisini hizmete aldık. Van Gölü dip tarama çalışmalarını da sürdürüyoruz.

Mavi bayraklı plaj sayısını artıracak çalışmalara devam ediyoruz. 8 millet bahçesi projemiz var. Çatak’ta 15 Temmuz millet bahçesini hizmete sunmuştu. Erciş millet bahçesinin yapımını tamamladık. İnşallah bu çalışmaların artarak devamını diliyorum. Edremit adeta bir yalı kent. Denize nazır bir ilçemiz. Geçmişte Edremit neydi, şimdi ne. Nereden nereye… 

Van Çevreyolunun temelini de biraz sonra buradan yapacağımız canlı bağlantıyla atıyoruz.

Erciş Patnos yolunu Van Hakkari Yüksekova ayrımı yolunu 2024’te Van Muradiye yolu ile Erciş Muradiye Çaldıran yolunu 2025 yılında tamamlıyoruz. Van Kapıköy arasındaki demiryolunu modernize ettik. Ferit Melen Havalimanını yeniledik. Göl kenarında kurduğumuz gemi inşaat tesisindeki feribotları işletmeye aldık. Tarım ve ormanda 4 baraj 5 gölet yaptık. Son 20 yılda inşa ettiğimiz projelerle 370 dekar araziyi sulamaya açtık.

Önümüzdeki dönemde Van’ı daha büyük eser ve hizmetlere kavuşturmayı sürdüreceğiz. Van’a toplam yatırım bedeli 4.1 milyar lirayı bulan yüzlerce eseri hizmete açıyoruz.

Dünyada Van ahirette iman. Bu söz boşuna söylenmedi. Allah bu dünyada bizi Van’sız öteki dünyada da imansız bırakmasın diyorum.

Ağızlarını her açtıklarında sizlerin kimliğinin istismarını yapanların yakalarına yapışın, silaha sarılarak çözüm sürecini bitirmenizi kim istedi diye sorun. Masumların kanını dökerek ülkeyi karıştırmayı kim istedi diye sorun.

Şimdi hazır mısınız? Öyleyse, bütün doğu güneydoğu duysun. Ellerimizi kaldıralım. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız. 

2023’e kadar durmak yok. Kapı kapı dolaşıyor muyuz? Yola devam inşallah 2023’te sandıkları patlatarak geleceğiz. Ne diyecekler, Van Van olalı böyle bir şey görmedi.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP