Dar gelirli, emekli kurbanda zorlanacak!

ABONE OL
3 Haziran 2022 19:29
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’de kurbanlık koyun besleyen yetiştiricilerin sorunların dinledi.

Yem fiyatlarının artması nedeniyle dar gelirlilerin, emeklilerin kurbanlık almakta zorlanacaklarını belirten Gürer, açıklamasında şunları söyledi:

2022 yılı vekâlet yoluyla kurbanlık kesim bedeli yurt içinde 2 bin 250 lira oldu. 2 bin 500 lira maaş alan emekliye kurbanlık düşüyor mu? Düşüyorsa nasıl alacak? AKP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanlığı sisteminde toplum sorunları, yokluk ve yoksulluğu olağanlaştırdı. Vatandaş perişan. Açlık sınırı altında milyonlar yaşamaya çalışıyor. Ekmek almakta dahi sorun yaşıyorlar. Emekli maaşlarının düşük olması emekliyi kurban kesemez hale getirdi. Yem fiyatları ve diğer beslenme giderleri arttıkça kurbanlık koyunun maliyeti 3 bin lira aştı.4 bin liranın altında bir satış fiyatı üreticiye para kazandırmıyor. Besici batıyor, emekli ise kurbanlık alamaz hale geliyor. Ne yazık ki AKP ülkeyi yönetemiyor.

Böyle giderse çok sayıda besici hayvancılığı bırakacağını söylüyor. Siyasi iktidar, özellikle yem fiyatları konusunda üreticiyi sübvanse etmeli, üreticiye destek vermeli. Ahırlar boşalıyor. Veteriner, aşı ve bakım giderlerinin yanında yem ve nakliye gideri eklenince, büyük şehirlerde kurbanlık koyun daha yüksek fiyatlarla alınmak zorunda kalınacak.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP