Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’li Özkoç “gece görüşlü helikopterleri” sordu…

CHP Grup Başkanvekili, Sakarya Milletvekili  Engin Özkoç, Meclis’te düzenlediği basın

CHP Grup Başkanvekili, Sakarya Milletvekili  Engin Özkoç, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, Marmaris’teki orman yangınına geniş yer ayırdı.

Özkoç’un açıklamalarının öne çıkan bölümleri şöyle:

*Marmaris’te orman yangınları devam ediyor. Kendi hesabımdan neredeyse 1 yıldan beri ‘uçaklar nerede uçaklar’ diyorum. Hayatımda bir devletin bu kadar beceriksizce, bu kadar rahat ve geniş bir şekilde yönetildiğine ilk defa şahit oluyorum.

*Bakan açıklama yapıyor: ‘Gece görüşlü helikopterler 4 Temmuz’da gelecek’ diyor. Sayın Bakan, 4 Temmuza kadar herhangi bir yangın çıkmayacak!

*Millet orada 1 yıl öncesinde yanmış, kül olmuş bir ormanla karşı karşıya kalıyoruz. Getirdiğiniz beceriksiz bakan yüzünden orada katliam yaşandı.

*Bu 1 yıl içerisinde gece görüşü olan yangın söndürme helikopterleriyle ilgili süreci 4 Temmuz’da başlatıyorsunuz, öyle mi? Aklınız yok mu sizin?

*Sizin bu bakana, bu iktidara söyleyecek bir çift lafınız yok mu? Ya ne demek, THK uçakları 1 Temmuz’da uçuşa başlayacak?

*Ya orman yangınlarını söndürüyor mu? Cumhurbaşkanı’nın envanterinde 8 tane uçak var, bunu Cumhurbaşkanı Yardımcısı açıklıyor.

*Türkiye Cumhuriyeti’nin envanterinde bir tane yangın söndürme uçağı var mı? Tek bir tane yangın söndürme uçağı var mı?

*Gece oluyor, hava kararıyor, cayır cayır orman yanmaya devam ediyor. Gece görüşü olan helikopterler nerede, yok… Ya siz nasıl bakan oldunuz? Bunu nasıl görmezsiniz?

*Peki ne iş yarıyor bunlar? THK’nın uçakları 1 Temmuz’da başlayacak. Ne işe yarıyor 1 Temmuz’da başlaması?

*Ormanlar yanıyor, Recep Tayyip Erdoğan burada tatil yapıyor, Okluk Koyu’nda. Ormanların yandığı tarafta değil, yanmadığı tarafta.