CHP’li Karabat’tan iktidara “KYK Borçları” çağrısı…      
  • OLAY NET
  • Eğitim
  • CHP’li Karabat’tan iktidara “KYK Borçları” çağrısı…      

CHP’li Karabat’tan iktidara “KYK Borçları” çağrısı…      

ABONE OL
26 Haziran 2022 11:12
CHP’li Karabat’tan iktidara “KYK Borçları” çağrısı…      
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gençlerin üniversiteden mezun olur olmaz ağır bir faturayla karşılaştığını belirten CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, yıllarca işsiz kalan gençlerin ÜFE’ye bağlı kredi borçlarının ödenemez noktalara geldiğini söyledi.

Olaynet.net’e ulaşan bilgiye göre, öğrenci kredi borçları enflasyonla birlikte katlandığına dikkat çeken Karabat, konuyu TBMM gündemine taşıyarak, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yanıtlaması istemiyle yazılı bir soru önergesi sundu.

Kredi Yurtlar Kurumu’ndan (KYK) aldıkları kredilerin borçlarını ödeyemeyen gençlerin faizlerinin katlandığını belirten Karabat, mezun gençlere dönük haciz işlemlerinde ciddi artışlar yaşandığına dikkat çekti.

Kredi borç faizlerinin ÜFE oranlarına göre belirlenmesinin adil olmadığını belirten Karabat, açıklamasında şunları söyledi:

“ÜFE artışı resmi rakamlara göre Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %132,16 oranında gerçekleşti. İş bulmanın dahi büyük bir şans olduğu ortadayken, gençlere bu ağır faturanın kesilmesi kabul edilemez. Kaldı ki kimsenin geliri bu oranda artmıyor.” dedi.

Yandaşlara yapılan kıyakları hatırlatan CHP’li Karabat; “İş yandaş müteahhit ve iş adamlarına gelince hükümet onların borçlarını sıfırlıyor, yandaşlara büyük lütuflarda bulunuluyor.”

Hükümete kredi faizlerinin silinmesi çağrısı yapan Karabat, “İş genlerimize gelince nedense kaynak yok deniliyor. Aslında kaynak var; ama iktidar tercihini gençlerden değil müteahhitlerden yana kullanıyor.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP