• OLAY NET
  • Gündem
  • “Altılı masa ile temsil ettikleri benim katımda saygındır…”

“Altılı masa ile temsil ettikleri benim katımda saygındır…”

ABONE OL
16 Haziran 2022 13:49
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Türk Demokrasi Vakfı; Yeniden” başlıklı toplantıya katılan eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, gündeme ilişkin değerlendirmeler yaparken yer yer AKP’ye tepkilerini dile getirdi.

Arınç’ın konuşmasının öne çıkan bölümleri şöyle:

“Ben 1995’te parlamentoya girdim. 5 dönem aralıksız parlamentoda kaldım. Siyasi hayatım çok eskiden başladı.

Herkese fikrimizi anlatmalıydık, herkesi dinlemeliydik

Hiçbir toplantıda fikrimizi açıklamaktan geri kalmadık. Her yerde var olmak bizi görünür, fikirlerimizi bilinir kıldı.

AK Parti’nin kuruluşunda bütün toplantılara gittik. Özellikle ben. Ben milletvekili bile değilim, 90’lı yılların başında Dinamit Programı’na katıldık. Biz oralara koşarak gittik. Hakkımızda öyle yanlış algılar vardı ki…

Laiklik yerine laikçi kesilen bir takım insanlar bizi bir takım peşin hükümlerle bizi mahkum ediyordu.

AK Partililer bu tür toplantılara mutlaka katılmak zorundalar. Katılmazlarsa eksik kalırlar. Bu toplantıya AK Partili sıfatıyla gelmedim. Meclis Başkanı sıvatıyla davet edildim. Bu toplantıda keşke AK Partililer de olsaydı.

Şimdi oraya gidersek bir tarafta Kılıçdaroğlu olacak, bir tarafta diğer… “Ben böyle bir fotoğrafı birilerine nasıl izah ederim” diyorlar. Korkuyorlar… Bu çok yanlış.

Tatlı su balığı siyasetçileri var, suya sabuna dokunmadan. Majestelerinin gazetecileri var. Havanın suyun berraklığından bahsederler. Öksürmenin, bağırmanın zamanıdır. Kral çıplak demenin vaktidir.

Altılı masa ve onların temsil ettikleri ittifak her biri benim katımda saygındır.

Düşüncelerine saygılıyım. Onlar gibi düşünmüyorum ama bu fikirlerimi ayrıca bir masada konuşma imkanımız olur. Burada onların hazır bulunması bir mazhariyettir. Hazır bulunmayanlar açısından da sadece üzülüyorum. Gittikleri yolun yol olmadığını söylüyorum.

Televizyon programlarında onların adına konuştuklarını zannettiğimiz insanlar AK Parti’ye yarayışlı işler yapmıyorlar. Her konuşmalarıyla AK Parti’yi daha da aşağı çekiyorlar.

Ey genel başkan yardımcıları ey bir başkası “Partimizin düşüncesi budur diye neden çıkmıyor, konuşmuyorsunuz?” Her şeyi çok bildiğini zanneden bu laf ebesi adamlardan ne zaman kurtulacaksınız?”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP