Kemalist Ant Platformu Manifestosu
Kemalist Ant Platformu Manifestosu, TBMM’nin açılışının 102. yılında 102 isim tarafından imzalandı.
Manifestoda, ülkenin içinde bulunduğu koşullara geniş yer verildi, şöyle denildi:
Ülkemiz dış güçler ve içerideki işbirlikçileri tarafından kuşatılmış, vatanın bütünlüğü ve ulusumuzun bağımsızlığı tehlikeye düşürülmüştür. Egemenlik tek adam yönetimine terk edilmiş, yasama, yürütme Kaçak Saray’a bağlanmış, yargı kuşatılmış, basının tamamına yakını ele geçirilmiştir.
Cumhuriyetimizin kazanımları emperyalizmin istekleri doğrultusunda özelleştirme politikalarıyla elden çıkarılmış, nüfusumuzun kültürel ve sayısal yapısı bozulmuştur. Köyler boşaltılmış, kentlere göçen halk; tarlasından, toprağından koparılmış, ucuz işgücü aracına dönüştürülmüş, işsizlik, yoksulluk ve sefalete itilmiştir.
Tarım ve hayvancılık bitirilmiş, çevre ve doğa yağmaları hız kazanmış, ülkemizin yeraltı ve yer üstü zenginliklerinin yok edilme süreci hızlanmıştır. Ülke kaynaklarının yönetiminde, halka hizmet anlayışından uzaklaşılmış, sermaye el değiştirmiş, bütün kaynaklar küresel sermayenin insafına terk edilmiştir.
Laik ve bilimsel eğitimden uzaklaşılarak, eğitim kurumları orta çağın karanlığına çekilmiş, kamucu eğitim bırakılarak, çocuk ve gençlerimiz gelecekten koparılmıştır.
Anayasa ve hukuk dışı tutum ve davranışlarda sınır tanımayan siyasi iktidar tarafından, demokratik hak ve özgürlükler yok edilmiş, hak aramak olanaksız hale getirilmiş; kutuplaştırma politikalarıyla halk birbirine düşman edilmiştir.
Ülkemizin içinde bulunduğu durumun gerçekliğine uygun söylem ve eylem geliştiremeyen muhalefet partileri ile birbirinden kopuk, dağınık demokratik kitle örgütlerinin mücadeleleri yetersiz kalmaktadır. Dolayısıyla bu kısır döngü bütün güçleri eline geçirmiş bulunan iktidarın işini kolaylaştırmaktadır.
Türk Milleti’nin yukarıda belirtilen ağır koşullardan çıkışı için, tarihsel köklerine dönerek; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde emperyalizme diz çöktüren ve ardından çağdaşlaşma devrimleriyle az zamanda çok ve büyük işler başaran çizgisine Kemalizm’e ve Kuva-yı Milliye ruhuna dönmesi gerekmektedir.
Bu bağlamda Kemalizm çizgisinde ve Kuvayı Milliye ruhunu taşıyan tüm kesimlerin katılımıyla yeni bir mücadele gerekliliği doğmuştur. Büyük Atatürk’ün ifadesiyle buradan yeniden çıkış, “Ya bağımsızlık ya ölüm” inancıyla mümkündür. Türk Milletinin yeniden Kemalist söylem ve eylemlerle demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletine dönüştürülmesi için bir an önce hukuk ve demokrasi içinde harekete geçilmelidir.
Bu amaçla Atatürk’ten ve Cumhuriyet’ten yana olanların katılımı ile ülke sorunlarının çözümüne yönelik bağımsız, özverili ve yılmadan çalışacak yeni kadroların birlikteliği için Kemalist Ant Platformu kurulmuştur.
Kemalist Ant Platformu çatısı altında Atatürk İlke ve Devrimleri ışığında; toplumun bilinçlenmesini sağlamak, halkın desteği ile sorunlarımızı çözmek ve bu yolda katkı sağlayacak kadrolarla; doğru zamanda, doğru yerde, doğru söylem ve eylemlerle vatanın bütünlüğünü, milletin bağımsızlığını yeniden oluşturmak amacındayız.
Kemalist Ant Platformu olarak;
Atatürk İlke ve Devrimlerini bir bütün olarak değerlendirip, savunacağımıza,
Kamucu, halkçı, üretime önem ve değer vererek, ulusalcılık ve tam bağımsızlık yolunda durmadan ilerleyeceğimize;
“Yurtta Barış, Dünyada Barış” ilkesini benimseyerek, her türlü ırkçılığa, bölücülüğe, gericiliğe karşı duracağımıza;
İnsan haklarına saygılı, laik ve bilimsel eğitimden yana olacağımıza;
Emperyalizmin örtülü işgali altında bulunan ülkemizin tam bağımsız ulus ve üniter devlet olması, ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine erişmesi için yılmadan çalışacağımıza ant içeriz.
KEMALİST ANT PLATFORMU
Manifestomuz, TBMM’nin açılışının 102. yılında 102 arkadaşımız tarafından imzalanmıştır.
Zahide Engin UÇAR, Suay KARAMAN, Ertan TÜMAY, Murat SELAMOĞLU, Hatice TOPÇU ŞAP, Mustafa Kemal TUTGUN, Nebiye ULUSEL, Pınar AKGÜL, Arzu DERVİŞOĞLU, Serap GÜL, Mustafa ZENGİN, Duran BÜLBÜL, Ümit YALIM, Necla KENDİGELEN, Osman Gazi OKTAY, Lale AFRASYAP, Süleyman ÇELİK, Fatma GÜNDÜZ, Şahin DOKUYUCU, Ekim Devrim YILDIRAN, Nihan EROL, Kürşat KARACABEY, Merih ŞAN, Ersu HIZIR, Hakan DEDEOĞLU, Tülay BEKAR, Hatice ZEYBEK USLU, Engin DEMİRKOLLU, Birol BAŞARAN, Oluş MOLU, Özlem DOĞAN, Gazanfer ERYÜKSEL, Ruhi GÖKMOĞOL, Hakan ÖZKAN, Ertaç ERTAN, Müslüm BENLİ, Yelda ACAR GÖSTERİŞLİ, Metin GENÇ, Mehmet Ruhi SAYMAN, Beyazıt KAHRAMAN, Nursel MUSLUOĞLU, Zerrin BAYRAKDAR, Birsen VAR, Ayşe UÇAR, Ceyhun BALCI, Namık Kemal ÖZALP, Refik KOR, Savaş BAĞCI, Ufuk KONURALP, İbrahim BİLGİN, Gülbin AYBAR, Şenol SEL, Betül ALİOĞLU, Haluk ÜRE, Fatih KIZIL, Hülya KARACA, Zafer CENGİZ, Halet ATAŞ, Abdullah BAŞ, Ali SÖKÜT, Ayşe Gülay ÜNLÜ, Rezzan ERDEM, Ayşe İLDİZ, Yusuf DOĞAN, Yılmaz GÜLÜMSER, Kamil İLHAN, Nejat SAY, Aysel ÇETİN, Hatice KAVAS, Mikayıl AKBAY, Turgay DERYA, Necati TÜYSÜZOĞLU, Ülkü ÇALIŞAN, Reha ÖREN, Süleyman İNCİ, Ahmet Hüsnü SEZGİN, Nejat SAYGINER, Nesrin BIYIKLI, Aysel ÇETİN, Teyfik Fikret ERGÜN, Yavuz HANCIOĞLU, Hakan ULUDAĞ, Demet SİRKECİ, Ayşegül TUNÇ, Ayhan KARAKAN, Jale AK ALTUNEL, Neşe HIZAL, Mümin AYYILDIZ, Özay ER, Mustafa ÖNER, Ünal ALTINOK, Kasım ÇOBAN, Kamile ERCAN, Ayşe YEŞİL, Ali Haydar DİKMEN, Sevgi ÇETİNKAYA, Burcu SEVİ, Sezer SARI, Fethi AKAR, Serdar Laçin KOĞUŞ, Latife Meltem SAVAŞ YASANKAL, Mustafa Gökhan NALÇACI.