DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


“Ülkede yoksulluk varmış gibi operasyon çekenler…
  • OLAY NET
  • Ekonomi
  • “Ülkede yoksulluk varmış gibi operasyon çekenler…

“Ülkede yoksulluk varmış gibi operasyon çekenler…

ABONE OL
7 Mart 2022 17:47
“Ülkede yoksulluk varmış gibi operasyon çekenler…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması ödül töreninde yaptığı konuşmasında, Temmuz ayına dek yetecek yağ stokunun olduğunu söyledi.

Nebati’nin konuşmasının öne çıkanları şöyle:

*Gelişmiş ülkelerde son 30-40 yılda görülmeyen enflasyon oranlarına ulaşıldı. Bu yükselişin ülkemize de yansıması kaçınılmaz.

*Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilime bağlı olarak enerji ve diğer emtia fiyatlarındaki artış hızlanmıştır. Bugün itibariyle, emtia, gıda, petrol fiyatlarının her kaleminde çok ciddi artışlar söz konusu.

*Dünyadaki gıda fiyatlarının yükselmesinden kaynaklı yalan yanlış haberlerle, yağ kuyruklarıyla ilgili haberler, yağ stoku bitmiştir gidip alın diyenler bu ülkeye ihanet ediyor.

*Hiçbir şey yapmasak temmuz ayına yetecek kadar yağ stoku var. Türkiye bir tarım ülkesidir. Sanki kuyruk varmış gibi, sonradan üretilmiş fotoğraflarla ihanete varan söylemlerle destekleyenlerle bir iletişimimiz olacak.

*Savaşın bütün dünyayı etkilediği, petrol fiyatlarının arttığı dönemde ülkede yoksulluk varmış gibi operasyon çekenlere karşı bakanlık olarak net bir şekilde operasyon çekeceğimizi herkes bilsin.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP