“Kadına karşı işlenmiş cezalar artırılacak…”
  • OLAY NET
  • Gündem
  • “Kadına karşı işlenmiş cezalar artırılacak…”

“Kadına karşı işlenmiş cezalar artırılacak…”

ABONE OL
4 Mart 2022 17:53
“Kadına karşı işlenmiş cezalar artırılacak…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) 4. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu.

Kadınların her zaman yanında olduklarını belirten Erdoğan, konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Kadın istihdamını 6 milyondan 10 milyon sınırına getirdik. Karar mercilerinde kadınlarımızın varlığında gözle görülür bir artış yaşanmasını temin ettik. Mesela, kadınların parlamentodaki temsil oranı yüzde 4 iken yüzde 17’lerin üzerine yükseldi. Üniversitelerimizdeki öğretim elemanları arasında kadınların oranı yüzde 51’e yaklaştı.

Yeni düzenlemeyle artık kadına yönelik saldırılarda faillerin somut pişmanlık emaresi içermeyen hiçbir davranışı indirim nedeni olarak kabul edilmeyecektir.

Kasten öldürme, kasten yaralama, işkence ve eziyet gibi suçlar kadına karşı işlenmişse cezalar daha da artırılacaktır. Nikahlı veya boşanmış eşe karşı işlenen tehdit suçlarına verilecek cezaların da alt sınırı 6 aydan 9 aya çıkarılacaktır. Fiziken veya iletişim araçları vasıtasıyla yapılan ısrarlı takip eylemleri, artık cezası 6 aydan 2 yıla kadar hapisle sonuçlanacak bir suç olarak işlem görecektir. Belli durumlarda bu suç için tutuklama kararı da verilebilecektir. Aynı şekilde eşe veya boşanılan eşe karşı işlenen kasten yaralama suçları da katalog suç düzenlemesine dahil edilerek tutuklama kararları kolaylaştırılacaktır. Şiddet mağduru kadınlara talep etmeleri halinde Baro tarafından ücretsiz avukat görevlendirilebilecektir.”

Konuşması sırasında CHP içerisinde yaşanan taciz olgularını da anımsatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Niçin oralarda görünmüyorsunuz? Görünmezler. Çünkü onların bu nokta cibilliyetleri bozuktur.

İşte Başak Cengiz’de bunları gördük. Çıktılar mı ortaya? Çıkmadılar, çıkmazlar. Neden? Çünkü sulpleri birbirine uymuyor.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP