“Çiftçi tarlasını sürüp ekemezse kıtlık ve açlık büyür”
  • OLAY NET
  • Gündem
  • “Çiftçi tarlasını sürüp ekemezse kıtlık ve açlık büyür”

“Çiftçi tarlasını sürüp ekemezse kıtlık ve açlık büyür”

ABONE OL
6 Mart 2022 11:49
“Çiftçi tarlasını sürüp ekemezse kıtlık ve açlık büyür”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, tarımsal üretim ve halkın gıdaya erişiminin sürmesi için akaryakıtta dur durak bilmeyen zamların geri çekilmesini istedi.

Meclis’te iktidara çağrı yapan Barut, şunları söyledi:

“Son 6 ayda benzine yüzde 141, motorine yüzde 171 zam yapıldı. Zamlarla perişan edilen yurttaş doğalgaz ve elektrik faturasını ödeyemiyor. Bu zamlar çiftçiye ve tarıma daha büyük darbe vuruyor. Çiftçi artık hiç ekemeyecek. Ülkeye kıtlık gelecek, halk aç kalacak. Zamları geri çekin, üretim ve üretene destek verin.

Son 2 yıldır yaşanan pandemi süreci bize net olarak gösterdi ki, sanayiden tarıma her alanda üretmek zorundayız. Ülkemizin her konuda dışa bağımlılığını sonlandırmak mecburiyettir. Bu gerçeğe rağmen AKP iktidarı hala üretime yönelmiyor. Üreten değil ithal eden Türkiye istiyorlar. Ülkemizi ve üreticilerimizi rant sevdasından unuttular.

Daha bu hafta içinde 3 günde 3 kez arka arkaya akaryakıta zam geldi. Daha bu zam yağmuru dinmeden şimdi de 7 Mart’tan itibaren geçerli olmak üzere motorine 1 lira 44 kuruş, benzine 57 kuruş zam gelmesi bekleniyor. İndirim adıyla göstermelik adımlar atılsa da elektrikte yüzde 127’ye varan zamlar yapıldı. Zamlardan perişan edilen yurttaş doğalgaz ve elektrik faturasını ödeyemiyor. Bu zamlar çiftçiye ve tarıma daha büyük darbe vuruyor. Gübre, zirai ilaç ve tohuma kadar her şey fahiş oranda zamlanmıştı. Şimdi mazot zamları nedeniyle çiftçi hiç ekemeyecek. Ülkeye kıtlık gelecek, halk aç kalacak. Giden Tarım Bakanını anıyoruz, Rusya Ukrayna’ya saldırınca görüldü ki paramız olsa da ithal edemiyoruz. Buğday ve arpa ile ayçiçek yağında sorun çıktı. Çünkü buralardan ithalat durdu. Hala yapabiliriz. Zamları geri çekin, üretim ve üretene destek verin!”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP