“Türkiye’de tarım bitiyor”

“Türkiye’de tarım bitiyor”

ABONE OL
12 Şubat 2022 10:42
“Türkiye’de tarım bitiyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

  

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kar, fırtına, yağmur, çamur demeden köy ve kasabaları ziyaret ederek, üreticilerle bir araya gelmeye devam ediyor. 

CHP’li Gürer’e yaşadığı sorunları anlatan Yeniköylü çiftçi Salim Ulucan gübre ve tohum fiyatlarının aşırı derecede artması nedeniyle bu yıl ekim gerektiği kadar yapamadıklarından yakındı. Ekim yaptıkları tarlalara gübre atamadıklarını ifade eden Sami Ulucan, giderlerin gelirleri kurtarmadığını belirtti.

TMO’nun yerli çiftçiden hububat alımı yapmadığını da belirten çiftçi “TMO sadece taban fiyatını açıklıyor. Biz de tüccarın eline kalıyoruz. Tüccar ne derse o fiyata veriyoruz. Artık gençler de çiftçilik yapmıyor. Göç sorunu büyüyor” diye konuştu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise çiftçilerin yakarışlarının ardından şunları söyledi:

“Gittiğimiz he yerde aynı sorunlarla karşılaşıyoruz. Girdi maliyetlerinin yüksek olması, üreticinin ektiğinden kar edememesi gibi sorunlar çiftçiyi tarımdan uzaklaştırıyor. Türkiye’de ne yazık ki tarım ciddi bir darboğaza girmiş bulunuyor; Girdi maliyetleri düşmeden çiftçi mutlu olamayacak mutlaka bir çözü yolu bulunmalı. Şeker pancar için daha Mart sonu ekim yapılacak taban fiyat açıklandı ancak çiftçi bu taban fiyattaysa mutlu değil.” 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP