DOLAR

32,1999

-0.11%
EURO

34,9409

-0.06%
ALTIN(gr)

2.408,16

-0,15%
BİST 100

10473.19

-0,15%
Trendyol işçileri eylemde…

Trendyol işçileri eylemde…

ABONE OL
25 Ocak 2022 17:44
Trendyol işçileri eylemde…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Trendyol işçileri kötü koşullar ile düşük ücretler nedeniyle dünkü eylemin ardından bugün basın açıklaması yaptı.

Trendyol işçilerinden bazıları soL habere şunları söyledi:

* Türkiye’nin son zamanlardaki şartlarını herkes biliyor. Bizim giderlerimizle devlet giderleri direkt orantılı olduğu için zaten yetersiz olan ücretlere hiçbir şey karşılamayacak kadar, geçen yıla oranla çok daha düşük bir zam aldık. Bu yüzden tepkimizi dile getirmek için buraya toplandık.

* TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranı yüzde 36. Yüzde 86 olarak açıklayan oldu. Ancak bizim aldığımız zam yüzde 11. Biz, kendi araçlarımızla çalışıyoruz. Benzini, mazotu, vergisi bütün maliyetler bize ait. Elimize 3-4 lira para geçiyor. Bu asgari ücretle çalışmaktan beter.

* Yılbaşından 23 gün sonra zam haberini aldık, yüzde 11 gibi çok komik bir zam açıkladılar. Bu, Türkiye gerçekleriyle örtüşmeyen bir rakam. Buradaki arkadaşlar vasıfsız işçiler değil, hepsi kendi sektörlerinin bölümünde uzun yıllar çalışmış arkadaşlar. Maliyetleri hesaba katınca bize asgari ücret kalmıyor. İnsanlara bize destek vermeleri noktasında çağrıda bulunuyoruz. Gelmeyen Trendyol çalışanlarına çağrıda bulunuyoruz. Burada hukuken bir zorlama söz konusu. Haklarımız gasp ediliyor. Sözleşme Trendyol tarafından sebepsiz tek taraflı feshediliyor. Biz hakkımızı alana kadar mücadeleye devam edeceğiz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP