Sezen Aksu’ya müzisyenlerden destek…

Sezen Aksu’ya müzisyenlerden destek…

ABONE OL
18 Ocak 2022 16:17
Sezen Aksu’ya müzisyenlerden destek…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Müzisyen Sezen Aksu’ya “Şahane Bir Şey Yaşamak” isimli şarkısı nedeniyle sürdürülen gerici linç kampanyasına Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Beka Hareketi ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı.

Evrensel’den Özlem Songül ABAYOĞLU’nun sorularını yanıtlayan Müzik Eleştirmeni Naim Dilmener ile Müzisyen Haluk Tolga İlhan Aksu’ya destek açıklamaları geldi.

Dilmener, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Sezen Aksu bu ülkenin müzik tarihinde ortaya çıkabilmiş en güçlü, en iyi sanatçılarından. Sadece besteciliği, söz yazarlığı anlamında değil aynı zamanda yorumculuğuyla. Bütün bunlardan daha önemlisi içinde yaşadığı topluma karşı sorumluluk hissetmesi ve toplumun yanında, toplumun iyiliğini istemesiyle… Böyle olunca herhangi bir nedenle topluma düşman kişiler, gruplar tarafından istenmemesi, yok edilmeye ve karalanmaya çalışılması insana normal gözüküyor. Ama böyle şeyleri Sezen Aksu’ya reva görebilmek için gerçekten çıldırmış olmak gerekiyor. Sezen Aksu’nun ortaya çıkışından bu yana yaptığı şarkıları sıraya dizerseniz milyon tane hayat kurtarmıştır. Tıpkı Selda Bağcan, Nazan Öncel gibi dinleyenleri elinden tutup iyileştirmiştir. Siz iyileşmek yerine başkalarını iyileştirmiş olanları yok etmeye çalışıyorsunuz. Sezen Aksu şarkılarıyla dik ve ayakta duranlar tarafından desteklenen ve sevilen biridir. Size de bunu yaptırmayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Müzisyen İlhan da açıklamasında “Sezen Aksu’ya yapılan çok ayıp. Bir sanatçının eserinin ona saldırmak için araçsallaştırılmasını kabul edemeyiz. Burada dini değerlere saygısızlık söz konusu değildir. Burada anlatılmak istenen bir fikir var. O fikir de saygısızlık içermiyor. Sanatsal ürünler ve yaratımlara hoşgörü çerçevesinde eleştirilebilir. Burada infial yaratacak bir durum söz konusu bile değil. Yapay bir gündem oluşturuldu diye düşünüyorum” diye konuştu.

NE OLDU?

Ünlü sanatçı Sezen Aksu, 2017 yılında müzisyen Yaşar Gaga ile birlikte çıkardığı ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ şarkısında geçen “Binmişiz bir alamete. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e…” ifadeler nedeniyle bazı kesimler tarafından tepkiyle karşılanmış ve hedef gösterilmişti.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP