“Türk ortaklarımızla Suriye’nin toprak bütünlüğünü konuşuyoruz…”
  • OLAY NET
  • Dünya
  • “Türk ortaklarımızla Suriye’nin toprak bütünlüğünü konuşuyoruz…”

“Türk ortaklarımızla Suriye’nin toprak bütünlüğünü konuşuyoruz…”

ABONE OL
23 Aralık 2021 16:17
“Türk ortaklarımızla Suriye’nin toprak bütünlüğünü konuşuyoruz…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Kazakistan’ın başkenti Nursultan’da yapılan Astana formatındaki Suriye konulu görüşmeler sonunda düzenlenen basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Sputnik’te yer alan habere göre, Rusya’nın Suriye Özel Temsilcisi Lavrentyev’in yaptığı açıklamanın öne çıkan bölümleri şöyle:

*Türk ortaklarımız sürekli olarak Suriye’nin toprak bütünlüğünden, Suriye’nin birliğinden, bağımsızlığından yana olduklarını, orada geçici olarak bulunduklarını ve imkanlar el verdiğinde oradan ayrılacaklarını beyan ediyor, vurguluyor.

*İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesinde teröristlerle mücadele ile ilgili sorunların çözümünde Türk tarafına yardım önerisinde bulunduk ve konu şu anda Türk tarafı tarafından değerlendiriliyor.

*Önümüzdeki yılın bu konuda olumlu sonuçlar getirmesini ve İdlib topraklarından gelen bu terör tehdidinden kurtulabileceğimizi umuyoruz. Bunun Astana formatındaki ortak eylemlerimiz sayesinde olacağını vurgulamak isterim.

*Fakat ne yazık ki bu süreç gerçekten çok uzadı ve Mart 2019’da varılan anlaşmalara hala ulaşamıyoruz. Ve bu her şeyden önce militanların İdlib’in güney kesiminden M-4 otoyolunun ötesine çekilmesi ve bu yolun her iki tarafında Türk ve Rus gözlem noktalarının yerleştirilmesi ile ilgili.” 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP