OSB’siz il kalmamıştır…

OSB’siz il kalmamıştır…

ABONE OL
5 Ekim 2021 18:25
OSB’siz il kalmamıştır…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AKP sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısı sonrasında, gündemde konulan kokularla ilgili açıklamalarda bulunuldu.

Açıklamaları arasında OSB’lerin durum, Paris İklim Anlaşmasının önemi, yeni anayasa gibi konular yer buldu.

Çelik’in açıklamalarının öne çıkanları şöyle:

Ülkede Organize Sanayi Bölgesi olmayan il kalmamıştır. Bugün itibariyle OSB sayısı 325’e ulaşmıştır. Toplam istihdam da büyük bir başarıyı ortaya koymaktadır. OSB’lerde istihdam sayısı 2 milyon 131 bin kişiye ulaşmıştır.
Cumhurbaşkanımız Paris İklim Anlaşması’nı Meclis’e sunma kararını BM’de gündeme getirmişti. Buradaki yeşil mutabakat dünyamızı ve ülkemizi çok yakından ilgilendiriyor. Pandemide bir kez daha görüldü ki; insan doğayı yok ediyor. Yeşil Kalkınma Devrimi denen süreçle ilgili çalışmalarımızı çok sıkı bir şekilde sürdüreceğiz.

İdlib’te ve Suriye’nin diğer bölgelerinde barışın kalıcı olmasına önem veriyoruz. İdlib’te çıkacak bir gerginlik yeni bri göç dalgasına neden olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın Soçi’de Putin ile yaptığı görüşme bu açıdan önemlidir. Suriye’de kalıcı barışın sağlanması bizim için esastır.

İslamofobi ve İslam düşmanlığı konusunda yapılan faaliyetleri yakından takip ediyoruz. Son olarak Galatasaray-Marsilya; Bozkurtların nefret suçu işlediğine dair Fransa’da bir milletvekili iddiada bulundu. Marsilya tribünleri içerisindeki bir grubun Türkiye’ye ve Azerbaycan’a karşı nefret suçu içeren pankartlar açtığı görüldü.

Mavi vatan kırmızı çizgimizdir. Mavi vatan kırmızı çizgimizdir, ana vatanın ayrılmaz parçasıdır. Birisi çıkıp da mavi vatan kavramı saldırganlık içeriyor diyorsa, bunu da TBMM üyesi sıfatıyla söylüyorsa bunun tamamen karşısında olduğumuzu söyleriz. Mavi vatanı korumak için her şeyi yaparız.

Laiklik bir toplumsal barış ilkesi olarak yerini koruyacak. AK Parti laik devlet düzenini sağlamaktadır. Laik devlet prensibini güçlü bir şekilde savunuyoruz.

Öğrencilerimizle her zaman yakından ilgilendik. Geçen yıl online eğitim yapılmasının ardından bu yıl yurtlara talep iki katına çıktı. 81 ilde 721 yurt bulunuyor. Bu rakamlar bütün ilgili kurumlara dağıtıldı.  Her sene öğrenci sayısı artıyor, yeni ihtiyaçlar oluyor. Bütün belediyelerimiz yurt imkanından faydalanamayan öğrencilerimize ulaşmak üzere görevlendirildi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP