Cemevleri elektrik faturası ödemeyecek

Cemevleri elektrik faturası ödemeyecek

ABONE OL
23 Ağustos 2021 16:03
Cemevleri elektrik faturası ödemeyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cem Vakfı’na bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren, İstanbul’un Kıraç ilçesinde bulunan Kıraç Cemevi, elektrik faturalarını ödemediği için, CK Elektrik Perakende Satış A.Ş. ile mahkemelik oldu.

Şirket, 18. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açtığı davada mahkeme heyetine sunduğu şikayet dilekçesinde davalı Cemevi’nin “mesnedsiz gerekçelerle, haksız ve kötü niyetli olarak” fatura ödemelerini yapmadığını ileri sürdü.

Kıraç Cemevi ise, tam tersine davacı elektrik şirketinin haksız ve kötü niyetli olduğunu ve ibadethane işlevi nedeniyle vakfa elektrik borcu tahakkuk ettirilemeyeceğini, çünkü hem yasalar ve hem de uluslararası anlaşmalar çerçevesinde ibadethanelerin bu tür giderlerinin nasıl karşılanacağının düzenlenmiş olduğunu belirtti.

18. Asliye Hukuk Mahkemesi Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan gelen cevabi görüş ve bilirkişi raporlarını değerlendirerek, Kıraç Cemevi’nin ibadethane statüsünde olduğu kanaati ile, elektrik şirketinin davasının reddine karar verdi.

Kıraç Cemevi Başkanı Hasan Kaya, 18. Asliye Hukuk Mahkemesi Başkanlığı’na, aldıkları karar için teşekkür ederek, bu kararın cemevlerinin ibadethane statüsüne kavuşması yolunda önemli bir kazanım olduğunu dile getirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP