Aile hekimleri ikinci kez iş bıraktı

Aile hekimleri ikinci kez iş bıraktı

ABONE OL
27 Ağustos 2021 12:32
Aile hekimleri ikinci kez iş bıraktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile hekimliği çalışanları, temmuz ayında yürürlüğe giren Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği”ne karşı İstanbul’da iş bıraktı. Hekimler, İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi, taleplerini bir kez daha dillendirdi.

Temmuz ayında yürürlüğe giren “Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği”ne karşı 16 Ağustos’ta iş bırakan sağlık emekçileri, yönetmeliğin geri çekilmemesi ve imzalanan 6. dönem toplu sözleşmesine karşı tekrar iş bıraktı.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştiren sağlık emekçileri, bakanlık tarafından olumlu adımlar atılana kadar her türlü hukuki ve fiili mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. Sağlık emekçileri adına basın açıklamasını okuyan İstanbul Aile Hekimleri Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Senem Özşehir, tüm dünyada iki yıla yakın süredir pandemi ile mücadele eden sağlık çalışanları el üstünde tutulurken, Türkiye’de Aile Hekimliği Çalışanları için alkışlarla başlayan bu sürecin 30 Haziran 2021’de yayımlanan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmenliği ile adeta sağlık emekçilerini cazalandırmaya dönüştüğünü söyledi.

Yeni yönetmelikle yapılan değişikliklerin tamamına yakınının hekimlerin aleyhine olduğunu söyleyen Özşehir, “Basında veya sosyal medyada izinsiz bilgi veya demeç vermek 50 ceza puanı. Sahte evrak düzenlemek ve işe alkollü gelmekle eş görülmüş bu eylem. Sağlık çalışanının halkımızı bilgilendirmek için basına konuşması veya bilgi vermesi ne kadar büyük bir suçmuş meğer, üstelik aynı eylemi bir kez daha yaparsa iki kat ceza puanı veriliyor” dedi.

“YAPAMAYACAĞIMIZ İZLEMLERDEN DOLAYI MADDİ KAYIP YAŞAYACAĞIZ”

Yeni yönetmeliğe göre, entegre hastanede çalışan aile hekimliği çalışanlarının 2 yıllık sözleşme süresince mazeretli veya mazeretsiz 5 kez nöbete gitmediği zaman iş akdinin sona erecek olmasına tepki gösteren Özşehir, “Mazeretin yok sayıldığı bir hukuk devleti olabilir mi” diye sordu.

Ayrıca günlük mesai saatlerinin tamamının harcanmasına rağmen istenilen oranda yapılamayan kronik hastalık izlemleri olmadığında yüzde 10 gelir kaybına uğrayacaklarını da ekleyen Özşehir, “Bakın yapmadığımız için değil yapamadığımız, yapamayacağımız izlemlerden dolayı maddi kayıp yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

11 YILLIK SÜREÇTE HEP GERİYE GİDİLDİ

Aile hekimliğinin 11 yıllık sürecinde aile hekimliği çalışanlarının hem özlük hakları hem elde edilen gelir konusunda hep geriye gittiğini aktaran Özşehir, açıklamayı şu sözlerle noktaladı:

“İşte biz tüm bu nedenlerden dolayı iş bırakıyoruz ve Bakanlığımız sesimizi duymadığı ve olumlu adımlar atılmadığı takdirde her türlü hukuki ve eylemsel mücadelemize devam edeceğimizi tüm kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

haber: evrensel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP