Kamu işçisinden “IBAN” tepkisi…

Kamu işçisinden “IBAN” tepkisi…

ABONE OL
10 Ağustos 2021 14:28
Kamu işçisinden “IBAN” tepkisi…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’da, Türk-İş üyesi bir kamu işçisi, üyelerine IBAN vererek yardım kampanyası başlatmasına tepki göstermiş.

Tepkisini Evrensel’e anlatan kamu işçisi şunları söylüyor:

Ülkemizin güneyinde ve batısında yanan ormanlarımız için dayanışma kampanyaları devam ediyorken, sizlerle üyesi olduğum Türk-İş Genel Merkezinin almış olduğu karar doğrultusunda yardım kampanyası için tüm şubelere gönderdiği yazı sonrası işyerindeki ve sosyal medyadaki tartışmaları paylaşmak istiyorum.

Bir işçi arkadaş: “Sendika mı IBAN veriyor? İyi alıştılar milletin sırtından para toplamaya” diyor. Başka bir işçi arkadaş, “Biz 1 milyon Türk-İş üyesinin ortalama 100 TL aidatı çarpalım, sel, yangın için 100 milyon TL devlete bağışladık deseler ayakta alkışlardım. Ama bunlar da işçinin sırtından geçinecekler” diye ifade ediyor. Başka bir işçi arkadaş, “Kılçıksız, suya sabuna dokunmadan tribünlere yine işçi üzerinden oynayacaklar. Madem bir iyilik yapacaklar bu ayki aidatları kendileri kullanmadan bağış yapsın” ifadelerini kullanıyor.

Başka bir işçi arkadaş Somali’ye hibe edilen 30 milyondan bahsediyor. “Madem paranız var neden millete IBAN verip para istiyorsunuz” diye soruyor. Ben de diyorum ki desteğe yüklü-yüksek maaşlarınızı vermekle başlayın! Biz de aidatlarımızı seve seve verelim. En azından bu ay aidatlarımızın nereye gittiğini biliriz.

Türk-İş Genel Merkezi de iktidarın yansıması olarak üyesine IBAN veriyor. 15 yıllık Türk-İş üyesi olarak soruyorum, Topladığınız aidatlar nereye gidiyor? En lüks otellerde konaklayarak, en lüks arabalara binerek, zevk-ü sefa içinde, işçinin yaşamından uzak bir hayat sürdüğünüzü işçiler olarak biliyoruz.

Destek açıklaması yapıyorsunuz ama sormadan edemeyeceğim, 700 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesini işçinin onayını almadan mı imzalayacaksınız? Taleplerinizin işçiyi tatmin etmiyor. Çünkü ekonomide de ülke yangın yerine dönmüş. Buradan Türk-İş Genel Merkezine çağrım, işçinin sesini dinleyin, kulaklarını kapatmayın!

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP